DEUTZ FAHR

DEUTZ-FAHR svojom 6040 serijom kombajna postavlja standarde na tržištu u toj klasi. Ova serija nastala je kao rezultat višedecenijskog iskustva i nudi izvanredan nivo produktivnosti i  komfora. Neuporedive performanse u svim kulturama sa impresivno malim troškovima eksploatacije, odličnim rezultatima u vidu čistoće i neoštećenosti zrna, upotpunjene su ekstremno jednostavnim održavanjem.

PITAJ ZA CENU
Model  

6040

6040 HTS

Heder
Ručno uključivanje  

Standardno

Radni zahvat m

4,20/4,80/5,40/6,30

Visina rezanja mm

od – 300 do + 1,370

Brzina rezanja rez/min

1220

Fiksni razdeljivači mase  

Standardno

Broj podizača mase kom

13-20

AutoControl  

opcija

Transportna kolica  

Opcija

Vršalica
Ručno uključivanje  

Standardno

Prečnik mm

60

Širina mm

1270

Broj prečki kom

8

Elektro kontrola brzine o/min

420 – 1250

Redukcija broja obrtaja o/min

210 – 625 (Opcija)

Turbo separator
Prečnik mm  

590

Broj obrtaja o/min  

410/775

Površina separacije m2  

0.81

Slamotresi
Broj kom

5

5

Kaskade kom

5

4

Površina m2

5,28

4,60

Sečka, rasturivači pleve
Sečka visokog učinka  

Opcija

Rasturivači pleve  

Opcija

Čišćenje
Cros-flow ventilator  

Standard

Površina sita m

4,22

Elektro kontrola brzine ventilatora  

Standardno

Povratna masa
Povratna masa sa obe strane  

Standardno

2 Brzine  

Standardno

Bunker za zrno
Kapacitet l

6500

Brzina istovara l/s

75

Motor
Nominalna snaga kW/KS

169/230

Maksimalna snaga kW/KS

184/250

Rezervoar za gorivo l

450

Transmisija
Hidrostatska trans. sa 3 stepena  

Standard

Brzina kretanja – napred km/h

26

Brzina kretanja – nazad km/h

14

Disk kočnice  

Standardno

Točkovi
620/70R30 napred 320/80R18 nazad  

Standardno

800/65R32 napred 405/70R20 nazad  

Opcija

Kabina
Comander Cab Evo  

Standardno

Multifunkcijska ručica  

Standardno

8 radnih svetala na krovu kabine  

Standardno

Grejanje i klima  

Standardno

Težina kg

8,700

Kosa

Kosa 6040Kosa visokih performansi (od 3,8 do 5,4 m) svojom monolitnom strukturom omogućava maksimalne preformanse, raspored težine i stabilnost nezavisno od širine radnog zahvata. Pužni transporter mase velikog prečnika i spiralno raspoređeni uvlakački prsti osiguravaju ravnomeran protok mase ka vršidbenoj komori.

Schumacher rezajući sistem

Rezajući sistem visokih performansi sadrži kosu koja je sačinjena od zašrafljenih pojedinačnih sekcija. Noževi na kosi složeni su tako da omogućavaju čist i tih rad i minimalno habanje.

Nosači noževa sa dva šiljka su veoma snažni i konstruisani tako da onemogućavaju stranim objektima da nanesu štetu noževima. Transmisija sa planetarnim zupčanicima je veoma efektna i omogućava brzinu rezanja od 1220 rezova po minutu održavajući, pritom, kosu idealno ravnom za superiornu mehaničku efektivnost i niske troškove održavanja.

GRLO KOMBAJNA

Grlo kombajna 6040Grlo kombajna sadrži prečke koje su montirane na 2 uvlakačka lanca; lančanici  su dodatno nazubljeni čime se eliminiše proklizavanje lanca i sprečava preopterećenje grla. Visina prednjeg vratila može se podešavati za različite useve.

Inverzija grla

Smer rotacije uvlakačkih lanaca može se promeniti električnim putem čime se sprečava preopterećenje sistema za uvlačenje mase.

U standardu, 6040 serija opremljena je mehaničkim podešavanjem ugla rezanja. Ako je potrebno, kao opcija se nudi elektrohidraulično podešavanje koje omogućava kontrolu položaja kose u odnosu na uslove zarad drastičnog povećanja produktivnosti žetve.

Robustan, pouzdan i visoko produktivan vršidbeni sistem tretira masu delikatno i efikasno.

GLAVNI BUBANJ

Bubanj 6040

Glavni bubanj širok je 1,27 m i ima prečnik od 60 cm. Opremljen je sa osam poprečnih letvi čime se postiže frekvencija od 120.000 udaraca u minutu i omogućava vršidba najzahtevnijih kultura.

Segmentna korpa           

Segmentna korpa napravljena je specijalno za brzu i jednostavnu adaptaciju kombajna za različite useve. Segmeti se lako i brzo menjaju dizanjem grla i uklanjanjem skupljača kamena. Korpa ima 15 prečki sa uglom prelaska mase od 121o za vrhunski izvršaj i efikasnost separacije. Zazor korpe na ulazu i izlazu mase nezavisno se podešava jednostavnom upotrebom ručica za odabir položaja.

Redukcija broja obrtaja glavnog bubnja

Glani bubanj opremljen je efikasnim sistemom promene broja obrtaja koji omogućava prilagođavanje kombajna svim kulturama. Brzina se električnim putem podešava od 420 do 1250 o/min dok automatski sistem zatezanja kaiševa štiti kaiševe i bubanj od preopterećenja. Za posebno osetljive useve dostupna je dodatna redukcija broja obrtaja od 210 – 625 o/min.

Slamotresi

Velika površina i dužina slamotresa osiguravaju perfektnu separaciju zrna od slame i drugih ostataka. Prvi deo slamotresa je dublji od ostalih da bi usporio masu po izlasku iz vršidbenog sistema i dodatno poboljšao prvi korak separacije. Slamotresi su montirani na specijalnim, hermetički zatvorenim, metalnim ležajevima koji smanjuju nivo buke i produžavaju životni vek vratila i samih slamotresa.

Čišćenje

Ventilator u saradnji sa sistemom sita u stanju je da očisti ogromne količine useva, a neovršena masa vraća se na sabirnu ravan i time se štiti preopterećenje vršidbenog sistema. Veoma dugačka sabirna ravan omogućava perfektno razdvajanje slame i pleve. Pošto su ove dve komponente lakše od zrna u kontaktu sa vazdušnom strujom turbo-ventilatora momentalno bivaju izduvane napolje. Sabirna ravan se lako vadi iz kombajna, obezbeđujući time skraćeno vreme održavanja i skraćujući vreme potrebno za prilagođavanje kombajna drugim usevima.

Sita i sistem ventilacije

Sitima se upravlja mehanički i njihova zamena je vrlo jednostavna. Električno podešavanje pomoću Commander Control sistema nudi se kao opcija. Koristeći senzore, kontrola sita precizno prati produktivnost kombajna. Tangencionalni turbo-ventilator prečnika 400 mm sa 44 krila obezbeđuje konstantno strujanje vazduha. Količina vazduha kontroliše se deflektorima koji obezbeđuju ravnomeran protok vazduha celom dužinom sita.

DGR povratna masa

Sistem povratne mase idealno raspoređuje materijal na obe strane sabirne ravni i time sprečava preopterećenje vršidbenog sistema i smanjuje rizik od loma zrna i gubitaka na slamotresima. DGR sistem koristi frikcione pločice zbog dodatnog izvršaja povratne mase. Količina povratne mase konstantno se prati i alarm obaveštava mogućnost preopterećenja sistema.

Bunker za zrno

Bunker za zrno 6040

Bunker zapremine 6500 litara puni se elevatorom zrna koji eliminiše rizik od  loma zrna i omogućava kompletno punjenje bunkera. Brzo pražnjenje umanjuje gubitke vremena dok snažan motor omogućava pražnjenje bez zaustavljanja kombajna.

Sistem za istovar zrna ima kapacitet od 75 l/s i osigurava veoma brzo pražnjenje bunkera. Visina istovara od 4,3 m omogućava istovar u visoke prikolice u pokretu. Dužina lule od 5m i ugao otvaranja od 110  omogućavaju  veliki izbor širine kose i osiguravaju odličnu vizuelnu kontrolu istovarne lule.

Sečka

Sekač 6040

Integrisana sečka opremljena je sa 48 noževa raspoređenih u četiri reda. Ovakva konfiguracija stvara vazdušnu struju koja raspoređuje materijal po celoj širini radnog zahvata kombajna. Pozicija kontra-noževa može se podesiti na zahtevani nivo usitnjavanja mase, a kompletan sistem se prilagođava sitnjenju veoma velike količine materijala jednostavnom promenom dve remenice, bez potrebe za dodatnim reduktorom.

Rasturivač pleve

Rasturivač pleve 6040

Kao i sečka, rasturivač pleve dizajniran je tako da rastura materijal po celoj širini kose.

Motor na kombajnu mora biti sposoban da isporuči dovoljno snage za sve operacije koje kombajn radi i mora imati dovoljno obrtnog momenta da zadrži produktivnost čak i u najtežim uslovima, bez gubitaka.

Moderan DEUTZ Common Rail  6,1 l Tier IIIb motor sa četiri ventila po cilindru nudi savršeno rešenje za specifičnu primenu kod kombajna velike snage i izvanredne efikasnosti.

Snaga sa obe snage radilice

Snaga se koristi sa oba kraja radilice i omogućava se razdvajanje hidrauličnih i mehaničkih funkcija i osigurava se sistem direktne transmisije bez gubitaka snage.

Ovo takođe znači da je upotrebljeno manje kaiševa, remenica i  da je pristup dosta olakšan čime se smanjuju troškovi održavanja kombajna.

DCR-SCR motor

DCR (Deutz Common Rail) motor koristi dve pumpe visokog pritiska koje se podmazuju motornim uljem. Ovaj sistem je pouzdaniji i efikasniji od standardnog sistema jer podmazivanje pumpi ne zavisi od protoka goriva. SCR je sistem za tretiranje izduvnih gasova koji smanjuje nivo azot-oksida uz pomoć reakcije izduvnih gasova sa AdBlue® aditivom.

Transmisija sa 3 stepena prenosa

Trostepena  transmisija omogućava odabir idealne brzine kretanja za sve uslove žetve i transporta.

Hidraulika

Hidraulični sistem koristi tri pumpe koje osiguravaju neometan rad svih hidrauličnih komponenti.

KABINA

Kabina 6040Commander Cab Evo nudi prostrano radno okruženje, odličnu preglednost i pogled na celokupnu širinu kose. Pristup kabini je olakšan prisustvom rotirajućih lestvi. Sistem za klimatizaciju održava idealne uslove za celodnevan rad u svim vremenskim uslovima dok je raspored komandi takav da su sve pregledne i lako dostupne.