DEUTZ FAHR

Spojivši decenije iskustva koje je DEUTZ-FAHR posvetio procesu žetve i stalnu posvećenost razvoju novih tehnologija, procesa i mehanizacije, serija C9000 obuhvata četiri modela: C9205 TS, C9205 TS B, C9206 TS i C9206 TS B. Ove mašine su kombinacija izuzetne produktivnosti i izvanredne univerzalnosti (za primenu na velikim površinama), elegantnog dizajna i vrhunske funkcionalnosti i pružaju neuporedive rezultate sa svim tipovima useva. Moćni motori, minimalan utrošak goriva, neverovatno niski troškovi upotrebe i jednostavno održavanje čine seriju C9000 vrednom pažnje.

PITAJ ZA CENU
Model  

C9205

C9206

Motor   DEUTZ TCD L6 T4i 7.8 l
Maksimalna snaga kW/KS 246/334 290/365
Nominalna snaga kW/KS 226/307 267/363
Radni zahvat m 4,80-7,20 5,40-9,00
Prečnik/širina bubnja mm 600/1270 600/1521
Turbo separator   Standard
Površina slamotresa m2 5,60 6,70
Površina sita m2 5,28 6,32
Rezervoar za gorivo l 750
AdBlue rezervoar l 85
Bunker za zrno l 9500

Kosa

Kosa c9000

Kosa visokih performansi (od 4,8 do 9 m) svojom monolitnom strukturom omogućava maksimalne preformanse, raspored težine i stabilnost nezavisno od širine radnog zahvata. Pužni transporter mase velikog prečnika i spiralno raspoređeni uvlakači prsti osiguravaju ravnomeran protok mase ka vršidbenoj komori.

Schumacher Easy Cut II rezajući sistem

Rezajući sistem visokih performansi sadrži kosu koja je sačinjena od zašrafljenih pojedinačnih sekcija. Noževi na kosi složeni su tako da omogućavaju čist i tih rad i minimalno habanje. Ako je neophodno dostupne su i rolo vođice kose koje dodatno umanjuju vibracije i habanje noževa.

Nosači noževa sa dva šiljka su veoma snažni i konstruisani su tako da onemogućavaju stranim objektima da nanesu štetu noževima. Transmisija sa planetarnim zupčanicima je veoma efektna i omogućava brzinu rezanja od 1220 rezova po minutu, održavajući, pritom, kosu idealno ravnom za superiornu mehaničku efektivnost i niske troškove održavanja.

AutoControl

Elektronska kontrola kose omogućava idealno praćenje terena u svim uslovima. AutoControl funkcija takođe koriguje bočni nagib kose do 14o u osnovnoj verziji i do 20o u Balans verziji kombajna. Ova korekcija je nezavisna od ugla nagiba samog kombajna i određuje se uz pomoć velikih metalnih ploča koje preko senzora određuju nagib kose. Ovaj sistem takođe ublažava oscilacije kose prilikom transporta i na taj način štiti mehaničke komponente kombajna.

Proporcionalno vitlo

Sadrži šest poprečnih šipki od kojih svaka nosi set ekstremno otpornih i flekisibilnih plastičnih zuba koji se lako zamenjuju i čiji se napadni ugao lako menja. Vitlo je montirano na nosače koji imaju teflonske vođice, i podesivo je po horizontalnoj i vertiklanoj osi da bi se lakše prilagodilo različitim uslovima žetve. Vitlo može biti usklađeno sa brzinom kretanja kombajna. Kada vozač odredi brzinu kretanja i broj obrtaja vitla sistem automatski koriguje obrtaje vitla u odnosu na promenu brzine kretanja. Grlo kombajna sadrži naizmenično postavljene prečke raspoređene na tri lanca. Prečke su nazubljene i sprečavaju proklizavanje mase i time obezbeđuju kontinuiran ulaz mase u kombajn čime se sprečava preopterećenje. Na grlu se nalazi veliki otvor koji omogućava olakšan pristup unutrašnjosti.

Extra Feeding sistem

Extra feed channel c9000Grlo nove C9000 serije sadrži inovativan „Extra Feeding“ sistem. Samo grlo je duže od standardnih i omogućava korišćenje hedera većeg zahvata. Dodatni valjak omogućava ravnomerno „hranjenje“ kombajna, značajno povećava produktivnost i smanjuje potrebu za snagom i potrošnju goriva. Ovaj sistem smanjuje rizik od preopterećenja grla i vršidbenog sistema  i drastično smanjuje troškove održavanja.

Hidraulična inverzija grla

Sistem koji omogućava promenu smera obrtanja uvlakačkih lanaca i time smanjuje mogućnost preopterećenja grla.

Podešavanje ugla rezanja

U standardu, C9000 serija opremljena je mehaničkim podešavanjem ugla rezanja. Ako je potrebno, kao opcija se nudi elektrohidraulično podešavanje koje omogućava kontrolu položaja kose u odnosu na uslove zarad drastičnog povećanja produktivnosti žetve.

DEUTZ-FAHR je razvio vrhunski vršidbeni sistem za C9000 seriju kombajna. Ovaj robustan, pouzdan i visoko produktivan vršidbeni sistem tretira masu delikatno i osigurava vrhunski kvalitet zrna u bunkeru. Visok stepen separacije između bubnja i korpe rasterećuje slamotrese, povećava produktivnost i delikatno tretira slamu.

Maxi Crop

Thresing c9000C9000 serija opremljena je izvanrednim „Maxi Crop“ sistemom koji značajno uvećava raznovrsnost kombajna i povećava efikasnost izvršaja i u najzahtevnijim uslovima žetve. Bubanj (600 mm u prečniku i 1,52 m širok) sadrži osam prečki (pričvršćene šrafovima zbog lake zamene) omogućava ekstremno efikasan izvršaj. Masa ulazi u bubanj horizontalno zbog ravnomernog raspoređivanja dok sinhro biter postavljen iza glavnog bubnja ima i korpu za dodatnu separaciju i bolje raspoređivanje mase na slamotresima. Sa eksluzivnim Maxi Crop sistemom vozač može podestiti Turbo separator (sa impresivnim prečkama sa po 10 zuba) u pet različitih položaja direktno iz kabine.

Segmentna korpa

Korpa ima 15 prečki sa uglom prelaska mase od 121o za vrhunski izvršaj i efikasnost separacije. Zazor korpe na ulazu i izlazu mase nezavisno se podešava električnim putem iz kabine uz pomoć Commander Control sistema. Segmentna korpa napravljena je specijalno za brzu i jednostavnu adaptaciju kombajna za različite useve. Segmeti se lako i brzo menjaju dizanjem grla i uklanjanjem skupljača kamena.

Redukcija broja obrtaja glavnog bubnja

Glani bubanj opremljen je efikasnim sistemom promene broja obrtaja koji omogućava prilagođavanje kombajna svim kulturama. Brzina se električnim putem podešava od 420 do 1250 o/min dok automatski sistem zatezanja kaiševa štiti kaiševe i bubanj od preopterećenja. Za posebno osetljive useve dostupna je dodatna redukcija broja obrtaja od 210 – 625 o/min.

Slamotresi

Velika površina i dužina slamotresa osiguravaju perfektnu separaciju zrna od slame i drugih ostataka. Prvi deo slamotresa je dublji od ostalih da bi usporio masu po izlasku iz vršidbenog sistema i dodatno poboljšao prvi korak separacije. Slamotresi su montirani na specijalnim, hermetički zatvorenim, metalnim ležajevima koji smanjuju nivo buke i produžavaju životni vek vratila i samih slamotresa.

Čišćenje

Cleaning C9000

Ventilator u saradnji sa sistemom sita u stanju je da očisti ogromne količine useva, a neovršena masa vraća se na sabirnu ravan i time se štiti preopterećenje vršidbenog sistema. Veoma dugačka sabirna ravan omogućava perfektno razdvajanje slame i pleve. Pošto su ove dve komponente lakše od zrna u kontaktu sa vazdušnom strujom turbo-ventilatora momentalno bivaju izduvane napolje. Sabirna ravan se lako vadi iz kombajna, obezbeđujući time skraćeno vreme održavanja i skraćujući vreme potrebno za prilagođavanje kombajna drugim usevima.

Sita i sistem ventilacije

Sitima se upravlja mehanički i njihova zamena je vrlo jednostavna. Električno podešavanje pomoću Commander Control sistema nudi se kao opcija. Koristeći senzore, kontrola sita precizno prati produktivnost kombajna. Tangencionalni turbo-ventilator prečnika 400 mm sa 44 krila obezbeđuje konstantno strujanje vazduha. Količina vazduha kontroliše se deflektorima koji obezbeđuju ravnomeran protok vazduha celom dužinom sita.

DGR

Sistem povratne mase idealno raspoređuje materijal na obe strane sabirne ravni i time sprečava preopterećenje vršidbenog sistema i smanjuje rizik od loma zrna i gubitaka na slamotresima. DGR sistem koristi frikcione pločice zbog dodatnog izvršaja povratne mase. Količina povratne mase konstantno se prati i alarm obaveštava mogućnost preopterećenja sistema.

Bunker za zrno

Bunker za zrno C9000Bunker na C9000 seriji ima kapacitet od 9500 litara i prazni se sistemom velike brzine, sa motorom sposobnim da efikasno prazni bunker u radu bez zaustavljanja mašine. Ovim se eliminiše gubitak vremena i pad produktivnosti.

Nivo zrna u bunkeru može se videti kroz prozor u kabine, a njegov uzorak iz bunkera moguće je uzeti iz specijalnog otvora pored kabine. Rotaciono svetlo upozorenja i zvučni signal aktiviraju se kada je bunker pun i kada je potrebno isprazniti ga.

Lula za istovar

Sistem za istovar zrna ima kapacitet od 90 l/s i osigurava veoma brzo pražnjenje bunkera. Visina istovara od 4,5 m omogućava istovar u visoke prikolice u pokretu. Dužina lule od 6m i ugao otvaranja od 110 o  omogućavaju veliki izbor širine kose i osiguravaju odličnu vizuelnu kontrolu istovarne lule.

Sečka

Sečka C9000Integrisana sečka opremljena je sa 48 noževa raspoređenih u četiri reda. Ovakva konfiguracija stvara vazdušnu struju koja raspoređuje materijal po celoj širini radnog zahvata kombajna. Pozicija kontra-noževa može se podesiti na zahtevani nivo usitnjavanja mase, a kompletan sistem se prilagođava sitnjenju veoma velike količine materijala jednostavnom promenom dve remenice, bez potrebe za dodatnim reduktorom.

Rasturivač pleve

Kao i sečka, rasturivač pleve dizajniran je tako da rastura materijal po celoj širini kose.

Motor

Motor C9000Motor na kombajnu mora biti sposoban da isporuči dovoljno snage za sve operacije koje kombajn radi i mora imati dovoljno obrtnog momenta da zadrži produktivnost čak i u najtežim uslovima, bez gubitaka.
Moderni DEUTZ Common Rail TCD 6 7,8 l Tier IIIb motor sa četiri ventila po cilindru nudi savršeno rešenje za specifičnu primenu kod kombajna velike snage i izvanredne efikasnosti.
Izvodi sa motora na obe strane.
Snaga se uzima sa obe strane radilice čime se omogućava razdvajanje hidrauličnih i mehaničkih funkcija. Ovo takođe znači da je upotrebljeno manje kaiševa i da su isti lakše dostupni. Zbog toga je cena održavanja i korišćenja kombajna smanjena.

DCR-SCR motor

DCR (Deutz Common Rail) motor koristi dve pumpe visokog pritiska koje se podmazuju motornim uljem. Ovaj sistem je pouzdaniji i efikasniji od standardnog sistema jer podmazivanje pumpi ne zavisi od protoka goriva. SCR je sistem za tretiranje izduvnih gasova koji smanjuje nivo azot-oksida uz pomoć reakcije izduvnih gasova sa AdBlue® aditivom.

Transmisija 

Četvorostepena  transmisija omogućava odabir idealne brzine kretanja za sve uslove žetve.

Load-sensing hidraulični sistem

C9000 serija opremljena je izvanrednim hidrauličnim sistemom koji  obezbeđuje idelan protok hidrauličnog ulja  za snabdevanje svih glavnih funkcija i pritom osigurava vrhunsku preciznost.Pumpa je napravljena tako da osigurava trajnost i pouzdanost.

Commander Cab V

Kabina C9000Commander Cab V nudi prostrano radno okruženje, odličnu preglednost i pogled na celokupnu širinu kose. Pristup kabini je olakšan prisustvom rotirajućih lestvi. Termoizolacione staklene površine, zaštita od sunca i specijalno oblikovan krov stvaraju komforno radno okruženje, dok elektro podesivi retrovizori velike površine doprinose odličnoj preglednosti i bezbednosti u vožnji. Prijatan enterijer takođe doprinosi savršenom komforu.

no images were found


[gview file=”https://www.agrostadt.rs/wp-content/uploads/2016/11/c-900_brochure_EN_2.pdf” height=”1000px” width=”100%” save=”1″]