NOVI SAD – Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i kompanije Agrostadt potpisali su danas Ugovor o saradnji u cilju jačanja bezbednosti traktorista u saobraćaju.

Obe strane su se obavezale da će u narednom periodu zajednički sprovoditi aktivnosti usmerene ka smanjenju saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktori. Naime, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja u proteklih pet godina, od 2010. do 2014. godine u saobraćajnim nezgodama sa traktorima poginulo je 276 lica, dok je 2421 lice povređeno.

V.D. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović je, nakon potpisivanja ugovora na Novosadskom sajmu, rekao da je cilj potpisanog ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji da doprinese unapređenju bezbednosti saobraćaja.

“Bezbednost saobraćaja može da se kontroliše, a za to je potrebna saradnja svih institucija koje na bilo koji način mogu da doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja”, rekao je Božović.

Kako je naveo, u ovom konkretnom slučaju Agencija će kroz kompaniju Agrostadt, odnosno uvoznika poljoprivredne mehanizacije, imati komunikaciju sa vozačima traktora, odnosno korisnicima poljoprivredne mehanizacije.

“Imaćemo mogućnosti da redovno održavamo redovne aktivnosti sa njima, da ih redovno podsećamo an to kako treba da se ponašaju u saobraćaju, o eventualnim rizicima i šta treba da urade da ne bi bili učesnici saobraćajnih nezgoda”, rekao je Božović.

Direktor Agrostadta Milan Grgurević rekao je da je jedan od osnovnih ciljeva ove kompanije, koja je ovlašćeni distributer i serviser poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Srbiji, bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pre svega korisnika mehanizacije koju nudi ova kompanija.

“Zahvaljujemo Agenciji što imamo ovakvu priliku da utičemo na bezbednost saobraćaja i iskoristićemo ovu priliku da edukujemo naše korisnike”, rekao Grgurević.